menu

Hofleverancier

"Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier"

Sinds 2004 mag de titel "Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier" worden gevoerd. Het resultaat van ruim 200 jaar noeste arbeid.

hofleverancierHet predikaat 'Hofleverancier' staat onder meer voor bewezen kwaliteit, soliditeit en continuiteit van de onderneming. Hieraan zijn strenge eisen verbonden. De onderneming moet van plaatselijk of regionaal belang zijn temidden van branche genoten.

Zij moet naast 'vooraanstaand' van onberispelijk gedrag zijn. Ook wordt hieronder verstaan dat de bestuurders van onbesproken gedrag zijn op juridisch en economisch vlak.

Het predikaat symboliseert als het ware het respect, de waardering en het vertrouwen van de Vorstin tegenover de begunstigde. In Nederland zijn op dit moment bijna 400 bedrijven die zich hofleverancier mogen noemen.

eersteburgerDe Koninklijke onderscheiding in de vorm van een predikaat waardoor
een onderneming of vereniging het Koninklijk wapen mag voeren met
de toevoeging "Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier".Een gedenkwaardige dag. Met als schitterend slot, de warme woorden van de burgemeester van Alkmaar mevrouw Van Rossen, ten begeleide van de oorkonde die deze 200 jaar oude firma, het recht geeft tot het dragen van het Koninklijk wapen met de eervolle titel.

2004 mei

klik op artikel

De Tijd 29 januari 2010

Tekst Meike Wijers, foto Arenda Oomen

klik op artikel