menu

Assortiment Frankrijk

Bourgogne - algemeen

WijnstrekenDe Bourgogne is wereldberoemd vanwege de grote rode en witte wijnen die er worden geproduceerd van vooral de pinot noir (rood) en chardonnay (wit). Anno nu beslaat het totale oppervlak wijngaarden een kleine 30.000 ha.Domaine Doudet-Naudin
Savigny les Beaune
Ruim 150 jaar een klein familiedomein met respect voor terroir

Doudet-Naudin

Dit domein is vanaf de oprichting in 1849 eigendom gebleven van dezelfde familie. Monsieur Doudet was één van de laatste, compleet onafhankelijke bedrijven van de Côte d'Or. Helaas is de 'kleine' man overleden eind 2014. De toekomst zal uitwijzen hoe het verder moet.

De Bourgogne is zo'n complex, gefragmenteerd gebied dat het onmogelijk is om grote volumes te produceren, tenminste als men respect heeft voor het Terroir Terroir
is een afgebakend gebied waarin de fysische en chemische natuuromstandigheden, de geografische ligging en het klimaat het mogelijk maken specifieke en identificeerbare producten te maken, de interactie tussen meerdere factoren zoals bodem, ligging, klimaat en druivenstokken.
.

 

Domaine Joseph Drouhin
Beaune 

Met 73 hectare is dit een van de grote Bourgognehuizen. Het heeft bezittingen in de Chablis, Côte de Nuits, Côte de Beaune en in de Côte de Chalonnaise. Met daarin relatief veel Premier en Grand Cru's. De wijngaarden zijn uitlsuitend beplant met de twee verplichte druivesoorten van de Bourgogne: de pinot noir voor rood en de chardonnay voor wit.

Joseph Drouhin
Rully rouge et blanc