menu

Assortiment Frankrijk

Bourgogne - Thenard

Domaine Baron Thenard
Savigny les Beaune

ThenardDomaine Baron Thénard staat voornamelijk bekend om zijn rode Givry, maar is bijzonder achtenswaardig als je kijkt naar het bezit in wijngaarden: alles bij elkaar ruim 20 hectare, met bezittingen in Chassagne-Montrachet, Grands-Echézeaux, Corton-Clos du Roi en, als parel in de kroon, Le Montrachet

De wijnstokken in Le Montrachet zijn gelegen pal naast die van Romanée Conti, en met een bezit van 1,83 hectare in deze wijngaard, die met zijn bijna 7 hectare krap bemeten is, kun je Domaine Baron Thénard in deze Grand Cru best een grootgrondbezitter noemen. De wijnstokken staan in de Chassagne-zijde van de wijngaard, waar de wijnen doorgaans wat zachter zijn.

Thenard wijnvatToch hebben ook de wijnen van Thénard tijd nodig om zich geheel en al te tonen: de vinificatie is traditioneel en dat kost wat bewaartijd. Met wat geduld ontstaat er een juweel van een wijn. Zéér klassiek, met sporen van een ‘oude stal’, hooi en heel veel nostalgie.

PernandPernand Vergelesses 2005
1er Cru


Afkomstig van kleiachtig en kalkhoudende grond; handmatige oogst; vinificatie in open houten cuves; lagering gedurende 18 maanden op eikenhout, waarvan tot 20% ‘nieuw hout’.

Corton
Corton ‘Clos du Roi’ 2005


Druiven afkomstig van het bovenste deel van de wijngaard, dat als superieur wordt beschouwd! Handmatige oogst; vinificatie in open houten cuves; lagering gedurende 18 maanden op eikenhout.

Echezeaux
EchezeauxGrands Echezeaux 2005
Grand Cru


Afkomstig van de mooiste percelen, die weer ingeklemd zitten tussen grootheden als Richebourg, La Tâche en Romanée-Conti. Handmatige oogst; vinificatie zéér traditioneel in open houten cuves; lagering gedurende 20 maanden op vrijwel ‘nieuw’ eikenhout.