menu

Assortiment Frankrijk

Champagne Dhondt-Grellet

Domaine Dhondt-Grellet
á Flavigny - France


Het gebied
In grote lijnen is de champagne-streek te verdelen in drie gebieden: Montagne de Reims, Vallée de la Marne en Côte des Blancs. Worden in de eerste twee gebieden de pinot noir, de pinot meunier én de chardonnay aangeplant en verwerkt in de assemblages, in de Côte des Blancs wordt uitsluitend die luxere chardonnay verbouwd en gebruikt. Dhondt-Grellet komt uit de Côte des Blancs, met het beste terroir, zijn wijnen hebben zelfs de grand cru status!


De Historie
Het bedrijf is nog betrekkelijk jong, is opgericht rond 1950 en wordt geleid door Eric en de nog jonge Adrian (1991) Dhondt.

Eigen kelders
De flessen rusten en rijpen in de eigen kelders gedurende twee tot vijf jaar. De wijnen zijn allen goed houdbaar en zullen zich gedurende de jaren verder verdiepen in smaak.

De types

Cuvée Tradition Een vermenging van meerdere druivensoorten heet bij Dhondt-Grellet een Tradition: 50% chardonnay aangevuld met pinot noir en pinot meunier
Cuvée Selection De standaard cuvée is de Cuvée Selection, een Premier Cru en gemaakt van uitsluitend de chardonnay.
Prestige du Moulin Een luxere stijl is de Prestige du Moulin. Een geweldige champagne met een Grand Cru status. Buitengewoon zacht met een fijne mousse.
Rosé Daarnaast wordt er nog een fijne rosé gemaakt met een hint van aardbei en framboos in de mond.


Rosé Champagne

bezinkselLeverbare maten in de standaard cuvée:

0,375 ltr demi-bouteille
0,75 ltr standaard
1,50 ltr magnum
3 ltr jeroboam
6 ltr mathusalem
9 ltr salmanazar
12 ltr balthazar
15 ltr nebuchadnezzar