menu

Assortiment Frankrijk

Loire - Sauvignon Touraine

De drie departementen Indre-et-Loire, Loir-et-Cher en Indre vormen tezamen de Touraine, met als hoofdstad Tours. In het toch al zo gevarieerde Loire-gebied treft men juist in de Touraine een grote verscheidenheid aan wijnen aan. Voor o.a. de witte wijn is er de keuze uit de chenin-blanc, menu-pineau, chardonnay en de zo belangrijke sauvignon. Ze zijn lekker droog en smaken heerlijk bij allerhande zeefruit.

Dominique Girault
eigenaar, verkoopdirecteur en productiemanager. Dat was zijn vader ook en zijn grootvader en... Een echt familiebedrijf derhalve. Het bezit omvat 20 ha en zijn alle gelegen aan de zuidzijde van de heuvels in de region Cher. De familie voert de werkzaamheden uit met respect voor de natuur. De karaktereigenschappen komen zo het best tot hun recht. De druif voor wit is 100% sauvignon blanc. De gisting verloopt traag op een temperatuur van 170-190C, de rijping geschiedt op houten cuves en op de eigen ‘lie’ gedurende 5 maanden. De ‘vieilles vignes’ zijn de oude wijnstokken, soms tot 50 of 60 jaar oud. Deze hebben een lage opbrengst maar produceren een perfecte kwaliteit druif!

De rode Touraine kan gemaakt zijn van de cabernet franc of van de gamay. Vooral die gamay is een fluwelen juweeltje!! Inmiddels is de vertrouwde rosé ook weer terug: verfijnd, veel diepte en een sterke associatie met voorjaar en zomerzon.

Speciaal voor ons de gebottelde restaurant-kwaliteit
Sauvignon Touraine (blanc)

Domaine des Caillots
Mis en bouteille par Dominique Girault

Sauvignon Touraine Chenonceaux (blanc)
Domaine des Caillots
Mis en bouteille par Dominique Girault

Zéér feestelijk zijn de mousserende Loirewijnen. Gemaakt volgens de klassieke methode, zoals ook de champagne wordt gemaakt: méthode traditionnelle.

Touraine Caillots Vin Blanc Traditionnelle
- rijke mousse
- volle geur, toast
- rijke smaak, zachte mousse, mooi droog in de afdronk

Touraine Caillots Vin Rosé Traditionnelle
- rijke mousse
- geur van rijp, rood fruit
- zachte smaak, mooie mousse, lieflijk in de afdronk