menu

Provence

Dedain en chic [Ned: sjiek] gaan in de Provence 'hand in hand'. En daarbij hoort dan een Provençaalse rosé. Licht van kleur, licht van karakter, fris en fruitig, doch verleidelijk in de afdronk.

Het achterland met de hoge bergen is ongeschikt. Boven de 800 meter groeit de druivenstok niet goed meer. De wijnbouw vindt voornamelijk aan de kust plaats. De belangrijkste gebieden zijn de Côtes de Provence, waar 75% van de rosé vandaan komt en de Coteaux d'Aix-en-Provence.

M.i.P. Rosé 
Domaine Saint Lucie Made in Provence 
Rosé Provence, Frankrijk 

Het Verhaal: Sinds 2000 beschikt Sainte Lucie over een hypermoderne wijnkelder. Het roestvrijstalen materiaal heeft een capaciteit van 230.000 liter, de opslagkuipen bieden ruimte aan 9000 liter wijn.

Voor de MIP Classic worden 's nachts geplukte cinsault, syrah en grenache (respectievelijk 60%, 20% en 20%) direct na ontstelen apart geperst en separaat vergist op gekoelde tanks. Zo ontstaat een heel licht getinte rosé met geur- en smaaknuances van rode vruchtjes en citrusfruit naast een verleidelijk kruidenparfum. Behalve als lichtvoetig aperitief is de Classic – jong gedronken -  een aangenaam frisse begeleider van niet de zware mediterrane gerechtjes en wit vlees van de grill.


Le Provençal Rosé

Provence - Frankrijk 

Zéér stijlvolle rosé uit de lieflijke Provence:
- lichte kleur met sprankelende roze gloed
- zachte geuren van besjes, framboosjes en lentebloesem
- heel aangename zachte smaak met rijke invloeden
- veel smaak en elegante afdronk