menu

Assortiment Frankrijk

Rhône Guicharde

Domaine de la Guicharde

De nog jonge Arnaud en zijn Isabelle hebben nu enige jaren het domaine in hun bezit. En zoals het jong bloed betaamt is hun enthousiasme beloond. De percelen en het domaine zelf kregen een fikse opknapbeurt. De wijnen zijn nu van een onberispelijke kwaliteit. Alleen tijdens goede jaren wordt er wijn gemaakt. In mindere oogstjaren is er wel wijn maar die wordt nooit onder de naam van het domaine zelf verkocht. Dat verdient respect…

AGRICULTURE BIOLOGIQUE
In de landbouw in het algemeen en in de Franse wijnbouw in het bijzonder wordt steeds meer over gegaan naar een meer biologische benadering. Veel wijnboeren investeren veel tijd en geld om naar deze, bijna verplichte, vorm van wijnmaken over te gaan. De familie Guichard is hier sinds de oprichting al mee bezig en bewijst keer op keer, dat biologische wijnbouw en goede smaak heel goed samen kunnen gaan. Sinds een paar jaar heeft de ambitieuze familie ter bevestiging hiervan het certificaat ECO/CERT ontvangen.

Côtes du Rhône Villages ‘Cuvée Genest’
syrah / grenache

Afkomstig van een apart perceel, de cru van de Rhône: het Massif d'Uchaux. Veel kracht en doortimmerde smaak zijn de kenmerken voor dit gedeelte. Fustlagering. Perfect bij allerhande wild.