menu

Rhône Quiot

Vignobles Jerome Quiot

De kern van Vignobles Jérôme Quiot is het domein dat de familie Quiot bezit in Châteauneuf-du-Pape: het 90 hectare tellende Domaine du Vieux Lazaret. Vandaag de dag is Vieux Lazaret het grootste domein in Châteauneuf-du-Pape. Ruim 80 hectare van de wijngaard is beplant met rood en bijna 10 hectare met wit. De familie Quiot kreeg het domein in bezit in de 19de eeuw. Overige bezittingen van Vignobles Jérôme Quiot zijn 13 hectare in de Côtes du Ventoux en 50 hectare in de Côtes de Provence.

Eigenschappen: Jérôme Quiot heeft enorm geïnvesteerd in de verbetering van wijngaardbeheer, keldertechniek en vinificatiemethoden en dat is duidelijk te merken. In de afgelopen tien jaar zijn de wijnen op een kwalitatief zeer hoog niveau gekomen, zonder aan authenticiteit in te boeten.

Domaine du Vieux Lazaret
Côtes-du-Ventoux
De 14 hec. wijngaard in de Côtes du Ventoux is sinds 1880 in het bezit van de familie Quiot. De leeftijd van de wijnstokken zijn gemiddeld 25 jaar. De bovengrond bestaat uit kiezelsteen, de ondergrond uit klei en zand. Kenmerkend is het jeugdige fruit met een volwassen toets.

Chateauneuf-du-Pape
De Chateauneuf-du-Pape van het Domaine du Vieux Lazaret is 93 hectare groot en verdeeld over 30 parcelen met wijnstokken van gemiddeld 30 jaar oud. De bodem bestaat uit 'les galets'. Hoewel de wijn gemaakt mag worden van 13 verschillende druivensoorten zijn de syrah, grenache en mourvèdre de belangrijkste. Een monumentale wijn met een hoog bewaarpotenieel.

Domaine Duclaux
Een andere bezitting is het Domaine Duclaux, kleiner in volume, groter in kwaliteit.

Het Domaine maakt gebruik van uitsluitend "oude" stokken. het bestaat uit een wijngaard over tien verschillende percelen. Het is een wijn van lage productie, uitzonderlijk geconcentreerd en bijzonder geschikt om lang te bewaren.