menu

Assortiment Italië

Piemonte [Piedmont]

Landkaart ItalieOok in Italië is de techniek inmiddels bepalend voor de ontwikkeling van de wijnbouw. Zo niet in Piemonte. Dit gebied levert het bewijs, dat Italië de beste wijnen ter wereld voortbrengt! Gewoon nog op de authentieke manier, met veel geduld en goed basismateriaal. De belangrijkste druif is de nebbiolo, het fundament van de Barolo en Barbaresco. Dat zijn gelijk ook zo beetje de beste wijnen van Italië en misschien wel van de wereld.

Barolo
Een koninklijke wijn. Hij moet ouderen om tot volle wasdom te komen. De tannines zullen zachter worden en de smaak zal spectaculair toenemen. Meer dan 8 á 10 jaar in een goede kelder opleggen is beslist aan te bevelen!

Barolo Bussia

Barolo Bussia
BaroloAzienda Agricola Giacomo Fenocchio maakt al zijn wijnen op 12 hectaren wijngaarden in het hart van de typische streek Barolo. De winery is in het bezit van de Fenocchio broers, Claudio en Albino. Alle druiven worden gekweekt op wijngaarden in bezit van Fennocchio; Bussia (Monforte d' Alba), Cannubi (Barolo) en Villero (Castiglione Falletto).

De wijngaarden van Bussia zijn gelegen in Bussia Sottana in het sub-gebied Monforte d'Alba. En beslaan een oppervlakte van 3,5 hectare. De grond bestaat voornamelijk uit klei, maar bevat ook mergel en turf. De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 30 jaar. De nebbiolo druiven worden met de hand geplukt. De twee jaar houtrijping en 1 jaar flesrijping zijn verplicht. Langer mag natuurlijk ook.


De wijn heeft een dieprode kleur; krachtige neus met kruidige indrukken. De smaak is vol, rijp, breed, overweldigend. Zeer lange afdronk.

Barolo Valcolli
Traditionele vinificatie met een uitzonderlijk elegant resultaat. Mondvullend, dat wel, en rijk van smaak. Toch elegant in de afdronk.