menu

Assortiment Chili

Tarapacá – Maipo Valley

Chili (officieel: República de Chile)

Republiek in Zuid-Amerika is tussen de 200 en 300 km breed en ongeveer 4500 (!) km lang. De totale oppervlakte is zo’n 750000 km 2, met ruim 15 miljoen inwoners. De afwisseling in de klimatologische omstandigheden loopt daardoor

Map Chili

uiteen van tropisch heet in het noorden tot ijzig koud in het zuiden. (Er zijn zelfs delen van Antartica die bij Chili behoren!) Het klimaat in de Maipo Valley is te vergelijken met die van Zuid Frankrijk, Zuid Afrika of het zuidelijk gedeelte van Australië. Gelijkmatig, fraai en bestendig.

Het wijngoed Tarapacá in Maipo Valley is opgericht in 1874 door Don Francisco de Rojas y Salamanca. Hij importeerde toen Europese geselecteerde wijnstokken direct uit Frankrijk. Inmiddels is het wijngoed in bezit van een Chileense holding, die dadelijk met een ambitieus exportprogramma is begonnen.

Medailles zijn er altijd te winnen tarapaca
Vanaf 1993 is het aantal gewonnen medailles echter ruim verdubbeld! Een opvallend aantal wordt elk jaar weer behaald in Frankrijk.

Het aanbod van Tarapacá wordt per jaar meer uitgebreid. In aanvang was het vooral de cabernet sauvignon en merlot voor rood, de sauvignon en chardonnay voor de witte wijn. Inmiddels is de syrah opgekomen en is (gelukkig) de authentieke Chileense carmenére weer aangeplant.