menu

Assortiment Zuid Afrika

Fleur du Cap

BERGKELDER

ZUID-AFRIKA

Fleur du Cap is het visitekaartje van de beroemde Bergkelder in Stellenbosch. De wijnen die onder deze naam gebotteld worden, staan voor Kaapse wijnen van hoge kwaliteit. Ze zijn genoemd naar het wonderschone landgoed Fleur du Cap, een van de historische landgoederen van De Kaap. In 1700 maakte Fleur du Cap deel uit van een grote boerderij, eigendom van Willem Adriaan van der Stel, de toenmalige gouverneur. Het wijn maken staat hier op een hoog niveau. Fleur du Cap beschikt over een van de meest geavanceerde wijnmakerijen van het zuidelijk halfrond in de ‘kelder in de berg’ gebouwd in 1968. Hier worden wijnen gemaakt van hoge kwaliteit. De werkwijze is gericht op zo natuurlijk mogelijke wijnen, met minimale interventie. In alle gevallen gaat het om cépagewijnen van klassieke druivenrassen. Getuigt de standaardlijn al van grote klasse, de speciale selecties die onder het label Unfiltered uitkomen, vormen de overtreffende trap. Het zijn complexe wijnen voor verwende liefhebbers, veelvuldig bekroond in binnen- en buitenland.

Fleur du Cap
Sauvignon Blanc
In deze toegankelijke, verfrissende Sauvignon Blanc komen kenmerkende aroma's voor als appel, citrus, ananas. Ook karateristiek zijn de knisperende zuren die de wijn een 'crispy bite' geven. De afdronk is vief en mild. Een wijn om zo van te genieten en bij lichte gerechten te serveren. Perfect is de combinatie met allerlei zeefruit, kalfsvlees of een goede guiche.

Wijn/spijs suggesties Verfrissende aperitiefwijn die ook bij allerlei borrelhapjes past variërend van gerookte zalm tot een toastje kaas. Ook een makkelijke wijn bij garnalen(cocktail), eenvoudige pasta's, allerlei salades en een visje van de barbecue. 
Serveer temperatuur 9-11ºC


Fleur du Cap
Chardonnay
Droog, mild en vol met kenmerkende aroma's van mango en fris citrusfruit. Tonen van karamel, kokos en noten zijn afkomstig van het houten vat waarop de wijn heeft gelegen. Deze volle wijn met zijn lange, opwekkende afdronk is een smakelijke begeleider van gebakken vis, van vis en kip met saus, van allerlei pastagerechten en ook van pittige kaas met een romige structuur.

Wijn/spijs suggesties Deze volle Chardonnay met frisse afdronk past bij gebakken vis, bij vis en gevogelte in saus, risotto met schaal- en schelpdieren of gevogelte, pittig-pikante pastaschotels en ook bij pittige kaas met een romige structuur. 
Serveer temperatuur 10-12ºC

Fleur du Cap
Merlot
Aroma's van rijpe kersen, zoete bessen, hout en zwoele specerijen vullen elkaar aan. De wijn komt zacht en rond over maar heeft tegelijkertijd een aangename 'bite'. Keldermeester Andrea Freeborough en het wijnmakersteam streven ernaar toegankelijke wijnen te maken waarin zowel de kenmerken van het druivenras als van de Kaapse herkomst naar voren komen.

Wijn/spijs suggesties De zachte, volle, fruitige Merlot met 'bite' past bij uiteenlopende gerechten. Paté met kruidige compote, lasagne met broccoli, noten en gorgonzolasaus, met oosterse specerijen gekruide eendenborst, entrecote met kruidenboter, couscous, rijpe kaas... 
Serveer temperatuur 15-17ºC

Fleur du Cap
Cabernet Sauvignon
De robijnrode Cabernet Sauvignon uit de omgeving van het Kaapse Stellenbosch heeft een uitbundige geur en smaak waarin cassis, rijpe pruimen en specerijen voorkomen. Deze fruitige wijn met een licht gerookte toets, zijn kracht en stevige structuur is gemaakt om aan tafel te schenken. Bij steaks, stoofschotels en de barbecue.

Wijn/spijs suggesties De fruitige, kruidige,krachtige Cabernet Sauvignon past bij gebakken en geroosterde steaks, eendenborst, lamskoteletten, duif en wild. Ook een aanrader bij stoofschotels met vlees en knapperige groenten. 
Serveer temperatuur 16-17ºC

Fleur du Cap
Shiraz
De geurige Shiraz heeft een aantrekkelijke paarsrode tint en een verleidelijke geur van rijpe bosvruchten en specerijen. In de mond komt hij vol, rond en zacht over. De afdronk is fruitig, kruidig, opwekkend en stevig. Een soepele wijn met body die bij allerlei kruidige groente-, vlees-, gevogelte- en wildgerechten past.

Wijn/spijs suggesties Deze donkere, soepele, zwoele Shiraz doet het goed bij gegrilleerde steaks met tomaatsalsa, pittige stoofschotels met vlees en groenten, lamsbout, ree, hert, pasta's met kruidige gehakt-tomaatsaus, kip tandoori, kalkoencurry, kruidige gerechten als broodje shoarma en Mexicaanse taco's. 
Serveer temperatuur 16-17ºC

vanaf 12 flessen zonder verzendkosten bij u thuis bezorgd in postcodegebieden 17/18/19
Bestellingen graag via de webshop of bel voor meer informatie 072 5116666